Thy

Et helt særligt sted

Thy er et område i Nordvestjylland med masser af vand og store vidder. Hav, fjord, store søer, strande, klitheder og små unikke landsbyer fyldt med ildsjæle kendetegner området. Og så er der en MASSE at opleve…

Nationalpark Thy

I de små landsbyer som for eksempel Nørre Vorupør og Stenbjerg kan du stadig opleve fiskere trække deres både op på stranden, som de har gjort i flere hundrede år.

Vil du blæses bagover af en af stedets flotteste udsigter, anbefaler vi en tur til Lodbjerg fyr, hvorfra du har udsigt ud over havet og det store hede- og plantage område, som tårnet ligger midt i.

Du kan opleve Nationalpark Thy både på cykel, mountainbike, til fods eller fra hesteryg via parkens ruter.

Læs mere om Nationalpark Thy her

Lodbjerg Fyr

Lodbjerg Fyr ligger midt ude i et stort hede- og plantage område og fra toppen af fyret er der en vid udsigt over klithede og hav.

Lodbjerg Fyr blev bygget i 1883 og tændt første gang 28. november 1884. Fyrtårnet er 35 meter højt, og lyset har en højde på 48 meter over havet. Lodbjerg Fyr genåbnede i maj 2019 efter en gennemgribende restaurering. Der er adgang til fyrtårnet mod betaling.

Efter en tur i fyrtårnet er der mulighed for en vandretur i Thy. Der er en markeret sti, som fører til den høje klit Penbjerg. Caféen ved Lodbjerg Fyr er også et besøg værd. Der tylbydes kaffe og lækkert hjemmebag i den lille kaffestue eller udenfor i fyrets lille hyggelige have.

Åbningstider til fyrtårnet: Mandag - søndag  kl. 7 - 21

Åbningstider til Caféen: Mandag - søndag kl. 11 - 16 (maj - oktober samt i skolernes påskeferie og i skolernes efterårsferie)

 

Bulbjerg

Bevæger du dig længere op langs kysten, ca. 30 minutters kørsel fra Hanstholm, møder du et spektakulært syn. En 47 meter høj limstensklippe, hvorfra der er en fantastisk udsigt. Her kan du virkelig få den barske natur og historie at føle.

Der er et rigt fugleliv på Bulbjerg. Den nordatlantiske mågefugl Riden yngler i stort antal på klippeafsatserne, men også den sjældnere Mallemuk.

Rundt i klitterne ses mange bunkere fra 2. verdenskrig, hvor stedet var lytte- og radarpost for tyskernes kanonstillinger ved Hanstholm.

Se folder og kort over Bulbjerg her

Cold Hawaii

 

Cold Hawaii er et af Europas bedste surfsteder - hele 29 gode surfspots langs kysten i Thy. Her har surferne glæde af nogle helt særligt gode vindforhold, som minder om dem på Hawaii.

Byen Klitmøller er kendt som centrum for de bedste surfspots i Cold Hawaii. Stedet blev opdaget af surferne i 1980’erne, og siden da har det udviklet sig fra en lille fiskerby til en surferkoloni med et spændende og kreativt miljø.

Siden 2010 har byen været vært for Cold Hawaii PWA World Cup med verdens bedste windsurfere, og derudover afholdes flere stævner og events hvert år som f. eks. Cold Hawaii Surf & Film Festival.

Men Klitmøller er bestemt ikke kun for surferne. Den lille by ved det store hav er også attraktiv for turister, fastboende, iværksættere og kreative sjæle, der har fået smag for det lille samfund i den storslåede natur, hvor der er plads til alle.

 

Lækre lokale råvarer

I Thy har mange spisesteder fokus på gode lokale råvarer.

På Stenbjerg Kro kan du bestille en helt særlig ”Nationalpark Menu” og på Det gamle Røgeri i Hanstholm og Thisted kan du sætte tænder i et stjerneskud så stort, at kun de færreste kan spise op.

Ved Hanstholm fyr i toppen af nationalparken ligger en lille perle med fantastisk udsigt over havet - Hanstholm Madbar. Et intimt sted med afslappet stemning, hvor der er plads til alle.

Er du til pandekager, serverer Kesses Hus i Klitmøller nogle særligt skønne af slagsen.

Klar til Action?

Om det enten er på vand eller land, har vi aktiviteter der passer til alle behov
Book aktivitetBook overnatning
Copyright Norsk Hytte Udlejning 2020 - Design & udvikling: Norsite
MENU
envelopephonecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram