Limfjorden

Opdag et storslået fjordlandskab, imponerende udsigter, charmerende limfjordsbyer og råvarer i verdensklasse. Den sydvestlige del af Limfjorden er særligt kendt for at have nogle af verdens bedste skaldyr.

Her ved Limfjorden summer det af liv og aktiviteter både på land og vand – et besøg værd, synes vi.

Fur

Fur er en lille, rolig og uspoleret ø i Limfjorden, der er kendt for sine berømte molerskrænter og bakkelandskaber.

Den er  på 22 km2 og taler kun 800 indbyggere.

Øen har kilometerlange naturstier, flotte udsigter over Limfjorden og gode muligheder for at se sæler.

Molerskrænterne blev skabt for 55 mio. år siden. Knudeklinterne er de mest imponerende.  Lad dig imponere af 600 meter flager og folder af sammenpresset moler og askelag - og gå på fossil-jagt med god chance for gevinst.

Vejlerne

 

Vejlerne er Nordeuropas største fuglereservat. Det er et 60 km2 stort naturområde nord for Limfjorden.

Her finder du Danmarks største rørskove, nogle af Danmarks største strandenge og Danmarks største bestand af ynglende grågæs, rørhøg, rørdrum, sortterne, trane, havørn og vandrefalk. Den sjældne sortterne yngler her – sammen med cirka 1400 par grågæs. Som et af de få steder i Danmark, lever odderen her også.

Dette paradis for fugle opstod efter et opgivet forsøg på at dræne og inddige to lavvande arme af Limfjorden i 1916. Stedet er nu Danmarks største naturvidenskabelige forskningsreservat.

Du kan ikke overse Vejlerne, når du kører fra Fjerritslev mod Thisted på hovedvejen A11. Her kan du opleve stedets dyr og natur fra mange udsigtspunkter og fugleskjul samt på det tilhørende naturcenter.

Limfjorden rundt

Hvert år i uge 37 afholdes nordens største træskibssejlads. Oplev op til 65 flotte gamle træskibe, når de sejler hele Limfjorden rundt og kæmper om den bedste placering. De fantastiske skibe ligger til i 6 havne; Løgstør, Thisted, Struer, Nykøbing Mors, Fur og Skive.

Det hele startede i 1988 med blot 6 deltagere. I dag har det udviklet sig til en herlig folkefest med musik og markeder i de besøgte havne.

Østers og muslinger i verdensklasse

Østers og Muslinger giver også anledning til fest ved Limfjorden. De særlige forhold i fjorden giver skallernes indhold en helt særlig karakter. Derfor er Østers og muslinger fra den danske Limfjord efterspurgt verden over.

En idyllisk by ved fjorden er så kendt for sine muslinger, at den har fået navnet Muslingebyen. Byen er Løgstør, og her kan du nyde forskellige lækre muslingeretter på byens restauranter – og mange steder kan du nyde udsigten til Limfjorden samtidig. Byen inviterer hvert år til Muslingehøstfest i april og Muslingefestival først på sommeren – begge er festlige og velbesøgte events.

Festligheder og lækre smagsoplevelser kan du også finde på havnen i Nykøbing Mors, når der første weekend i juni afholdes Skaldyrsfestival.

I gamle dage var muslinger faktisk langt fra en delikatesse ved Limfjorden. Muslingerne så man slet ikke som menneskeføde. Men under 1. verdenskrig blev østers på dåse populært som billigt og næringsrigt mad i skyttegravene. Så blev eksport af muslingerne dog forbudt, og først med 2. verdenskrig og stor efterspørgsel fra Tyskland tog fiskeriet for alvor fart.

Klar til Action?

Om det enten er på vand eller land, har vi aktiviteter der passer til alle behov
Book aktivitetBook overnatning
Copyright Norsk Hytte Udlejning 2020 - Design & udvikling: Norsite
MENU
envelopephonecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram